Artist statement

Med utgangspunkt i det gode håndverket og den filosoferende tanken lager jeg meningsbærende smykker og objekter. Ved å benytte tradisjonelle teknikker men gjøre forandringer i størrelsesforhold, overflatebehandling og bruksområder, ivaretar og videreutvikler jeg den materielle kulturarven. Jeg er ettertenksom og filosoferende og ønsker å formidle opplevelser som ord eller skrift alene ikke kan gi.

Jeg arbeider i sølv fordi materialet er mykt å arbeide i og enkelt å forme. Ved å påvirke materialet manuelt, maskinelt og kjemisk kan sølvets overflate få vidt forskjellig uttrykk, fra det grove mørke til det høyglanspolerte lyse. Jeg anvender filigransteknikk som er ansett som et verneverdig håndverk. Det er viktig for meg å ivareta tradisjonshåndverket ved å videreutvikle det og bruke det på nye måter. Sølv er fra gammelt av et mye benyttet smykkemateriale i Norge, og i mine arbeider blir både materialbruk og teknikk videreført og fornyet.

Ved å kombinere min håndverkskunnskap og min tankefullhet i det materielle uttrykket, gir jeg betrakteren en annen opplevelse av ettertenksomhet enn hva tale eller skrift kan gi. Jeg velger å kalle det visuell filosofi.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s